Monday, 20 February 2017

CBSE Class 11/12/NEET/AIPMT Plants Of Interests Having Specific Features (#neet)(class11biology)(#biologyquiz)(#cbsenotes)

Plants Of Interests Having Specific Features

CBSE Class 11/12/NEET/AIPMT Plants Of Interests Having Specific Features (#neet)(class11biology)(#biologyquiz)(#cbsenotes)
Plants Of Special Interests
(image credits: wikipedia)

Very Short Q & A


Q1: Name the largest Angiosperm.

Answer: Eucalyptus sps.


Q2: Name the smallest Angiosperm.

Answer: Lemma


Q3: Name the Largest seed.

Answer: Lodoicea


Q4: Which plant has the largest leaf?

Answer: Victoria amazonica


Q5: Name the biggest orchid.

Answer: Grammato phyllum speciosum




Q6: What is the name of the largest flower?

Answer: Rafflesia arnoldii


Q7: Name the smallest flower?

Answer: WolffiaQ10: Name the smallest Pteridophyte



Q8: Name the smallest broyphyte 

Answer: Zoopsis


Q9: Name the largest bryophyte

Answer: Dawsonia


Q10: Name the smallest Pteridophyte

Answer: Azolla



Q11: Name the smallest fern.

Answer: Hecistopteris pumila



Q12: Name the largest alga or the longest seaweed

Answer: Macrocystis pyrifera



Q13: Which angiosperm is found in the highest range?

Answer: Ermania himalayensis



Q14: Name the hardest wood.

Answer: Hardwichia binata



Q15: Name the lightest wood

Answer: Ochroma lagopusbalsa



Q16: Which plant has the largest egg(ovule)?

Answer: Cycas


Q17: Name the smallest cell

Answer: Mycoplasma gallisepticum (bacteria causes chronic respiratory disease)


Q18: Name the smallest gymnosperm.

Answer: Zamia pygmea


Q19: Name the biggest cactus

Answer: Cereus giganteus (stem goesupto 24 metres)


Q20: Name the plant having the longest root.

Answer: Adansonia digitata

No comments:

Post a Comment